EN
info@licom.be +32 (0)50 45 78 00
Terug naar overzicht

Multi-site oplossingen

Onze specialiteit! Onze specialiteit

Of uw organisatie nu nationaal of internationaal werkt, binnen of buiten Europa, klein of groot is, op 2 of 100 sites of binnen retail, productie, de overheid of als non-profit actief is… Wij helpen u dé ideale architectuur uit te denken voor uw multi-site omgeving. Daarbij vertrekken we nooit vanuit een bepaalde technologie, maar steeds vanuit uw noden per site.

20 jaar ervaring tot uw beschikking

Gebruik makend van meer dan 20 jaar expertise, vullen we samen met u, al uw wensen in aan de hand van onze beschikbare scenario’s: Cloud, private Cloud, virtuele of fysieke telefonie oplossing - al of niet gecombineerd met Unified Communications - of zelfs Microsoft Teams. Al onze telefonie oplossingen zijn geschikt voor dergelijke opzet, dit op basis van een fysiek of virtueel systeem, VM Ware of Hyper V.

Eenvoudig in beheer

Een multi-site omgeving integreert uw volledige infrastructuur tot één platform dat eenvoudig beheerd kan worden. Dit, indien gewenst, gecombineerd met de nodige redundantie van uw remote locaties. Om uptime te verzekeren voorzien we dat alle unieke locaties, bij bijvoorbeeld netwerkproblemen, ook in “geïsoleerde” modus blijven functioneren, waardoor alle telefoniefaciliteiten beschikbaar blijven voor de gebruikers.

Deze organisaties doen het al:

Stad Ronse - Simplicity in complexity

Licom verbond in Ronse, 270 stadsmedewerkers, verspreid over 16 sites met een Panasonic KX-NSX1000 VoIP platform.

 Enkele voordelen?

  • In alle eenvoud met elkaar communiceren via Unified Communicationssoftware.
  • Kostenbesparend werken door het centraliseren van de lijnen.
  • Redundante opstelling zodat stadsdiensten altijd bereikbaar blijven.

Antargaz

Antargaz (onderdeel van UGI-groep) is één van de belangrijkste leveranciers van aardgas en elektriciteit in de Benelux. Hun kantoren in Diegem, Gent, Luxemburg en Nijmegen (NL) bedienen zowel particulieren als professionelen. 

Alle kantoren werden onderling gekoppeld aan de hand van een VoIP oplossing waarbij specifiek rekening gehouden werd met de redundantie van de verschillende sites. 

Plopsa

Plopsa (de themeparkdivisie van Studio 100), beschikt over meerdere recreatieparken in België, Nederland en Polen. In Plopsaland De Panne kunnen ze jaarlijks op meer dan 1 miljoen bezoekers rekenen.

Easyfairs (Flanders Expo, Neckerhallen & Antwerp Expo)

Easyfairs is als organisator van events één van de grotere spelers in België en omringende landen.

Enkele cijfers : jaarlijks 1.198.000 bezoekers, 28.455 exhibitors en 700 events in 17 verschillende landen.

In België zorgt  Easyfairs voor de exploitatie van Flanders Expo in Gent, Antwerp Expo en de Neckerhallen in Mechelen.

Gemeente De Haan

De Haan mag zich ondertussen al even het mooiste kustdorp noemen, maar achter de fraaie façade van het gemeentehuis huist heel wat technologisch inzicht. Het aanwezige KX-NS1000 VoIP Panasonic-systeem verbindt 15 gemeentediensten uit De Haan – Centrum, Klemskerke, Vlissegem en Wenduine.

Als lid van het ICT-team staat systeemverantwoordelijke Steven Tack dagelijks in voor de communicatie met ruim 12.600 inwoners.

Mitsubishi Chemical Advanced Materials (Quadrant)

Dit project is op vandaag zowat ons paradepaardje. Mitsubishi Chemicals is een Multinational met vestigingen in 54 landen en is in zowat elke sector actief met het fabriceren van plastiek- en composietmaterialen.

Raes Autogroep

RAES Autogroep is een Brugs familiebedrijf dat zich richt op de automerken Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. De afgelopen 30 jaar breidde de groep uit van één autogarage naar zes verschillende sites, waaronder een eigen carrosserie filiaal. Er zijn ondertussen ook meer dan 85 werknemers. Op vlak van communicatie bleef de innovatie echter nog sterk achter volgens Nico Raes, zaakvoerder bij RAES Autogroep.

Plopsa Logo
Logo De Haan
MCAM

Meer vragen over onze multi-site oplossingen?