EN
info@licom.be +32 (0)50 45 78 00
Terug naar overzicht

Pleegzorg West-Vlaanderen

Pleegzorg West-Vlaanderen organiseert een gepaste thuisomgeving voor iedereen die niet (meer) thuis kan wonen of zelf geen thuis kan realiseren. De organisatie doet dit vanuit 7 vestigingen verspreid in West Vlaanderen.

Om de communicatie tussen hun 7 West-Vlaamse vestigingen met 125 kantoormedewerkers in goede banen te leiden werd vertrouwd op het advies en de expertise van Licom. Na een grondige studie van de behoeftes en noden, werd uiteindelijk gekozen voor een Panasonic KX-NSX1000 VoIP centrale, opgesteld in een Private Cloud scenario.

Deze setup zorgt ervoor dat de IT dienst een “eigen Cloud” in handen heeft en dus onafhankelijk is van eender welke provider of instelling. Eigen beheer, betrouwbare technologie en een professioneel advies waren doorslaggevend bij het maken van hun keuze.

Daarnaast wordt gebruikt gemaakt van de Unified Communications tool Go Connect om snel de beschikbaarheid te kunnen raadplegen van de collega’s over alle sites heen. Efficiënt en snel communiceren dus voor de ongeveer 125 gebruikers. Elke gebruiker kan bovendien locatie onafhankelijk werken dankzij de volwaardige flexdesk functionaliteit.

De eigen IT dienst genoot bovendien van een basistraining, waardoor de meest courante programmaties en uitbreidingen door henzelf kunnen gebeuren.