EN
info@licom.be +32 (0)50 45 78 00
Terug naar overzicht

UC - De nieuwe manier van communiceren?

Nog niet zo lang geleden was het de normaalste zaak van de wereld om op elk bureau een vast toestel te plaatsen. Die tijd lijkt nu officieel voorbij, “Unified Communications” is dè nieuwe manier van werken.

Maar “Unified Communications” of UC is op zich niet zo nieuw. Het concept bestaan al jaren, maar de markt was er - tot 2 jaar geleden - niet rijp voor. Tot we plots met z’n allen thuis moesten werken, liefst mét dezelfde faciliteiten als op kantoor.  COVID zorgde hier dus voor een grote doorbraak.

Toch is het concept simpel. UC betekent niet meer dan communiceren via software over het Voice over IP protocol.  Met andere woorden: bellen, beschikbaarheid, chatten, samenwerken aan documenten, videoconferencing… alles wordt hier in één en dezelfde tool aangeleverd. UC zorgt er dus voor dat u zowel via uw P.C., laptop, smartphone, tablet… volledig onafhankelijk kunt werken. Als gebruiker bepaalt u zelf wanneer en via welke tool u bereikbaar (of niet bereikbaar) wenst te zijn.

Het is dus niet verwonderlijk dat UC (dat eigenlijk al jaren bestond), plots in een versneld tempo uitgerold werd. Op slag gebruikte iedereen oplossingen als Alcatel Rainbow, MS Teams, Zoom....

Dankzij onze jarenlange ervaring, kan Licom zich op vandaag profileren als UC specialist. Samen met u gaan we graag op zoek naar de beste oplossing binnen een wirwar van mogelijkheden. Of u nu kiest voor full Cloud (UC as a Service), een eigen systeem, een Teams integratie of voor een mix van verschillende technologieën, wij staan u bij in elke situatie.

Wij leveren niet enkel een droge oplossing, maar begeleiden uw gebruikers ook graag zodat zij snel overweg kunnen met uw nieuwe manier van communiceren. User Adoption is én blijft een essentieel onderdeel bij het implementeren van een nieuwe UC oplossing.

Met 25 jaar expertise in telecom weten we als geen ander welke noden er leven in uw organisatie en beschikken we over de nodige tools om u hierbij de juiste keuze te laten maken.


Heeft u interesse in deze nieuwe manier van werken? Contacteer onze consultants dan voor een vrijblijvend gesprek via 050 45 78 00 of sales@licom.be.