EN
info@licom.be +32 (0)50 45 78 00
Terug naar overzicht

Mitsubishi Chemical Advanced Materials (Quadrant)

Dit project is op vandaag zowat ons paradepaardje. Mitsubishi Chemicals is een Multinational met vestigingen in 54 landen en is in zowat elke sector actief met het fabriceren van plastiek- en composietmaterialen.

Om de communicatie tussen de vestigingen én met externen wereldwijd in goede banen te leiden koos MCAM voor Licom als vaste telefoniepartner. 

Per continent werd een callserver voorzien in een datacenter, die de lokale sites met elkaar verbindt aan de hand van een eigen back-up oplossing. Ook het beheer werd opgedeeld per continent en wordt uitgevoerd door MCAM’s eigen IT-dienst. Hun in-house specialisten werden grondig getraind, maar ook onze eigen service engineers zijn uiteraard 24/7 beschikbaar in geval van nood.

Voor alle gebruikers werd bovenliggend ook een Unified Communications tool voorzien zodat alle medewerkers ook andere sites intern kunnen contacteren. Lijstjes met telefoonnummers van de collega’s behoren zo tot het verleden. Ook functies als beschikbaarheid, chat, logs opvragen en click-to-dial zijn voor iedereen toegankelijk.

De architectuur van deze opzet, alsook de coördinatie wereldwijd werd toevertrouwd aan Licom. Als West-Vlaams bedrijf dragen we dit project hoog in het vaandel. Onze 20 jaar aan expertise met dergelijke architectuur zorgde ervoor dat we het vertrouwen kregen om dit wereldwijde project mee in goede banen te leiden.