EN
info@licom.be +32 (0)50 45 78 00
Terug naar overzicht

Plopsa

Plopsa (de themeparkdivisie van Studio 100), beschikt over meerdere recreatieparken in België, Nederland en Polen. In Plopsaland De Panne kunnen ze jaarlijks op meer dan 1 miljoen bezoekers rekenen.

De communicatie tussen alle medewerkers over de verschillende sites verloopt sinds kort over een Panasonic KX-NSX1000 VoIP centrale mét lokale back-up op elke site. Hierdoor is de communicatie steeds gegarandeerd. Na het volgen van een basiscursus beschikt de in-house IT dienst ook over de nodige kennis om zelf aanpassingen uit te voeren in het systeem. Naast het koppelen van de verschillende sites werden ook alle bestaande buitenlijnen gebundeld op het hoofdkantoor in De Panne, waardoor de holding nu  kostenefficiënter kan werken.

Naast de telefonie omgeving werd ook gelijktijdig een videconconferencingsysteem geïmplementeerd op 7 sites. Door het gebruiksgemak van deze oplossing werd videonconferencing snel ingeburgerd en werden talloze verplaatsingen al snel uitgespaard. Het systeem is zo eenvoudig te bedienen als een telefoontoestel.