EN
info@licom.be +32 (0)50 45 78 00
Terug naar overzicht

Sapa Profiles - Group Hydro Extrusion

Sapa Profiles is een West-Vlaams bedrijf - actief in de aluminium verwerking - dat deel uitmaakt van de multinational groep Hydro Extrusion. Al sinds 2012 vertrouwen zij voor hun telefonie op een Panasonic VoIP systeem dat geïnstalleerd werd en onderhouden wordt door Licom.

Betrouwbaarheid, eigen beheer en stabiliteit van het systeem zijn en blijven de belangrijkste criteria in hun beslissingsproces.

Naast  Sapa Profiles HQ in Lichtervelde, werd ook de site in Ghlin gekoppeld met de KX-NS1000. Door de integratie van beide systemen kan alle communicatie tussen beide sites intern verlopen en moet de lokale IT-dienst maar één systeem beheren.

De volledige bedrijfssite werd voorzien van IP DECT systemen die zorgen voor een draadloze bereik in alle ruimtes. Hierop zijn een 180 gebruikers actief, met zowel vaste als mobiele toestellen.  Door het industriële karakter van het bedrijf werd hier gekozen voor het “Tough DECT”-type, een spatwaterdicht, stofvrij en valbestendig toestel dat special ontwikkeld werd voor zo’n industriële omgeving.

Dit systeem werd gecombineerd met een alarmserver voor de monitoring van specifieke machines waarbij de alarmmeldingen doorgestuurd worden naar de DECT toestellen.

Het basisbeheer is volledig in handen van de interne IT-dienst, maar voor complexere zaken kunnen zij uiteraard steeds beroep doen op de expertise van  de Licom helpdesk.