info@licom.be +32 (0)50 45 78 00
Terug naar overzicht

Videoconferencing

Vergaderruimtes bestaan in alle maten en vormen, van kleine huddle rooms tot grote auditoria. Elke maat of vorm vraagt om een oplossing die volledig aangepast is aan uw noden en wensen.

Om een kwalitatieve meeting op te zetten is het niet alleen van cruciaal belang dat alle partijen goed in beeld komen en goed hoorbaar zijn, u wil mogelijk ook op eenvoudige wijze kunnen presenteren.

Om uw zo goed mogelijk van dienst te kunnen zijn, maken wij gebruik van de producten en diensten van StarLeaf, Lifesize, Barco, Konftel en Poly.

 

Een nieuwe manier van werken

Videoconferencing biedt een oplossing voor thuiswerkers die, naast bereikbaar te zijn via een telefoonnummer, ook visueel aanwezig wensen te zijn tijdens meetings met collega’s of externen.

Met een simpele laptop of tablet komt u daarbij al een heel eind. U zal niet alleen efficiënter communiceren, maar bespaart ook op verplaatsingskosten. Bovendien zet u in op duurzamer ondernemen door bewust de impact van uw onderneming op mens en milieu te verminderen.

Microsoft Teams integratie

De kans is groot dat u reeds met Microsoft Teams werkt om uw interne communicatie te faciliteren, maar wist u dat Teams ook ondersteunend kan werken binnen uw vergaderzaal? 

Onze oplossingen zijn te integreren met uw bestaande omgeving, zo hoeft u niet te wisselen tussen verschillende platformen en kunt u op eenvoudige wijze videobellen met zowel uw collega’s als met externe partners.

Microsoft Teams

Snel & flexibel meetings opstellen met iedereen

Met een ‘virtuele vergaderruimte’, maakt u op een eenvoudige, snelle manier zelf een meeting aan.

U nodigt de gewenste deelnemers uit en laat ze inbellen via een toestel  (videosysteem, laptop, tablet, smartphone …) naar keuze. Dankzij de Cloudoplossingen van StarLeaf en Lifesize doen dit naar wens via de browser, gratis app, telefoon …

 Zo kunt u in alle vrijheid videobellen met uw contactpersonen. Bovendien kan elke deelnemer inhoud presenteren tijdens het gesprek.

Veilig & betrouwbaar

Wanneer u ervoor kiest om videoconferencing in te schakelen binnen uw organisatie moet u ook stilstaan bij mogelijke security issues. U laat immers ook offline niet zomaar iedereen meeluisteren tijdens een belangrijke vergadering?

Fabrikanten als StarLeaf en Lifesize hebben de afgelopen jaren erg geïnvesteerd in het versleutelen van alle, door hun verzamelde, gegevens. Zo hoeft u zich nooit zorgen te maken over wie meeluistert.

Bovendien kunnen onze toepassingen ook rekening houden met de beschikbare bandbreedte, zo heeft u steeds de best mogelijke video ervaring, in de best mogelijke omstandigheden.

Deze organisaties rekenen reeds op videoconferencing:

Plopsa

Plopsa (de themeparkdivisie van Studio 100), beschikt over meerdere recreatieparken in België, Nederland en Polen. In Plopsaland De Panne kunnen ze jaarlijks op meer dan 1 miljoen bezoekers rekenen.

Elicio

Elicio NV is een Belgische energieproducent, internationaal actief binnen de sector van hernieuwbare energie. Aan de hand van hoogtechnologische installaties slagen ze erin om hun energie voornamelijk uit wind te winnen.

Proefcentra

Verschillende Vlaamse proefcentra gebruiken onze Lifesize videoconferentie oplossingen om op eenvoudige wijze, vlot met elkaar te communiceren en tegelijk verplaatsingskosten en tijdsverlies te reduceren.

Plopsa Logo

Wenst u meer informatie over onze videoconferencing oplossingen?