EN
info@licom.be +32 (0)50 45 78 00
Terug naar overzicht

Wat is Unified Communications?

Met een moderne telefonie opzet kunt u veel meer dan bellen alleen. Vooral qua gebruiksgemak en integraties vond de laatste jaren een ware revolutie plaats. 

Unified Communications of UC is een tool waarbij telefonie, chat, video en presence op eenvoudige wijze gecombineerd worden in één softwarepakket. 

Op vandaag zijn er heel wat verschillende UC oplossingen op de markt. Wenst u te werken via Alcatel Lucent-Enterprise Rainbow, een "MS Teams plug-in" of liever gewoon "Full MS Teams", wij gaan samen met u - in functie van de aanwezige noden - op zoek naar de best passende oplossing.

Ontdek hoe onze veelzijdige oplossingen ook uw telefonie naar een hoger niveau kunnen tillen.

Rainbow - de UC oplossing van Alcatel-Lucent Enterprise

De Rainbow Unified Communications-app biedt een gebruiksvriendelijke samenwerkingstool waarin spraak, video, mensen en processen met elkaar verbonden worden. 

Deze Cloudgebaseerde UC-service (UCaaS) maakt samenwerken mogelijk voor gebruikers, ongeacht hun geprefereerde communicatiesysteem.

Functies als contactbeheer, beschikbaarheid, chat, audio-en videogesprekken, scherm-en bestanddeling worden toegankelijk voor iedereen. 

Rainbow hanteert een hybride benadering die niet alleen integreert met OXO en OmniPCX, maar ook met andere, niet ALE-telefooncentrales. 

Meer weten over Rainbow? 

Wees vernieuwend met Wildix

Wildix is de eerste browsergebaseerde unified communications-oplossing in de cloud die in staat is om de efficiëntie te verhogen, een stijging van de verkoop te garanderen en een compleet zakelijk samenwerkingsplatform te bieden dat volledig veilig is ontworpen (zonder VPN's of externe SBC's).

Wildix richt zich op oplossingen voor alle bedrijven, van klein tot groot. Werken met Wildix betekent voorop lopen op het gebied van moderne wereldwijde communicatie. Hun drang naar innovatie en nog betere prestaties zorgt ervoor dat geen uitdaging te groot is.

De werking van alle Wildix systemen is gericht op de 4 pijlers van het ‘Wildix Smart Working’ principe:

  • Untethered mobility: u kiest zelf via welk toestel en waar u wenst te werken
  • Security by design: Veiligheid is niet langer optioneel. Uw systeem moet altijd en overal secure zijn.
  • Simplicty: een slimme, eenvoudige oplossing waarbij relatief weinig training nodig is.
  • Rijk aan features: funties moeten zoveel mogelijk verenigd zijn in 1 en dezelfde user interface.

Ontdek Wildix in onze video

Liever via Microsoft Teams ?

MS Teams brengt niet alleen zaken als chat, videobellen en bestanden delen samen, het wordt steeds eenvoudiger om ook uw bedrijfstelefonie oplossing aan MS Teams te koppelen of deze als autonome telefonie oplossing in te zetten. 

U kan het m.a.w. koppelen aan uw bestaande telefonie omgeving of als losstaand telefonie platform gebruiken. Er zijn meerdere opties mogelijk om dit praktisch uit te werken. 

Onze adviseurs helpen u graag met de beste keuze hierin te maken op basis van uw noden en budget. Als Microsoft Partner adviseren we u graag hoe dit kan worden opgezet

Meer weten over MS Teams?

Deze organisaties doen het al:

Aldi

De Aldi-groep is één van de grootste voedingsdistributeurs van Europa. Om die verdeling in goede banen te leiden vertrouwt Aldi haar telefonie al meer dan 15 jaar toe aan Licom.

aldi.be

Brouwerij De Halve Maan

In het hart van Brugge ligt Brouwerij De Halve Maan, thuishaven van biermerken zoals Brugse Zot, Straffe Hendrik en Blanche De Bruges.  De authentieke Brugse familiebrouwerij combineert traditioneel brouwen in het centrum van Brugge met duurzame technieken in een innovatieve bottelarij net buiten de stad.

Naast hun wereldbefaamde bierpijpleiding, verbindt ook een moderne Alcatel-Lucent telefonie oplossing met Rainbow Unified Communications software de beide sites.

halvemaan.be

Raes Autogroep

RAES Autogroep is een Brugs familiebedrijf dat zich richt op de automerken Volkswagen, Audi, Skoda en Seat. De afgelopen 30 jaar breidde de groep uit van één autogarage naar zes verschillende sites, waaronder een eigen carrosserie filiaal. Er zijn ondertussen ook meer dan 85 werknemers. Op vlak van communicatie bleef de innovatie echter nog sterk achter volgens Nico Raes, zaakvoerder bij RAES Autogroep.

Ook genieten van alles wat deze oplossingen te bieden hebben?